AromaTouch

Vanaf september 2024 ook bij Smoothfeet
De AromaTouch Technique is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Er word tijdens deze zachte massage gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contact punten van de rug en voeten.
Het doel van deze AromaTouch massage is het sympatische- en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill.
In de behandeling worden in totaal 8 verschillende dōTERRA essential oils toegepast in een specifieke volgorde. Elke olie is geselecteerd voor zijn specifieke aromatische eigenschappen als losse olie en in combinatie met de andere oliën.
De massage bevat 4 primaire stappen.
  1. Stress verminderen
  2. Versterken van immuunsysteem
  3. Ontsteking reacties verminderen
  4. Homeostase
Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.
De AromaTouch Technique gaat uit van specifieke richtlijnen en instructies voor dosering en toepassing zodat er op een veilige en effectieve manier kan worden genoten van de voordelen van essential oils. De milde techniek kan worden aangepast aan jonge of gevoelige huid zodat iedereen ervan kan genieten. 

Voetreflexologie en aromatherapie zijn geen vervanging voor medicijnen en/of behandeling door een arts of een andere deskundige.

Soms zijn er enkele bijwerkingen van het lichaam na de behandeling omdat er allerlei processen in het lichaam gestimuleerd zijn. Bijwerkingen kunnen zijn: veel zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Dit gaat meestal snel over. Zie het als een schoonmaakproces van uw lichaam.