Voetreflex

Voetreflexologie wordt gezien als een alternatieve geneeswijze en is een veilige methode om je te ontspannen. Door middel van voetreflexologie worden de energiebanen in je lichaam gestimuleerd om weer zelf actie te ondernemen. Voetreflexologie gaat er vanuit dat alle organen en lichaamsdelen gekoppeld zijn aan drukpunten op de voeten. Door deze drukpunten te masseren wordt de energiestroom in het lichaam hersteld of onderhouden. Naast een ontspannen voetmassage is het goed is voor de bloedcirculatie en stressvermindering. Het kan voorkomen dat er gespannen en gevoelige zones op je voeten zitten. Deze kunnen door de massage worden weggehaald, waardoor de energiestroom weer wordt hersteld.
Het effect van een voetreflexbehandeling
In mijn prettige praktijk worden alle reflexpunten op je voeten gedurende de behandeling volledig gemasseerd, wat een ontspannen gevoel geeft. Bij de voetreflexbehandeling maak ik gebruik van de  AromaTouch™Massage samenstelling van dōTERRA. Deze samenstelling bevat essentiële oliën die spanningen en stress verminderen en een ontspannende en rustgevende werking hebben. Door een essentiële olie te mengen met de massageolie wordt deze makkelijk door de huid opgenomen en kan zodoende het weefsel binnendringen.

Voetreflexologie en aromatherapie zijn geen vervanging voor medicijnen en/of behandeling door een arts of een andere deskundige.

Soms zijn er enkele bijwerkingen van het lichaam na de behandeling omdat er allerlei processen in het lichaam gestimuleerd zijn.Bijwerkingen kunnen zijn: veel zweten, plassen, maagklachten, darmklachten of slijmvliesklachten. Dit gaat meestal snel over. Zie het als een schoonmaakproces van uw lichaam.